neděle 23. července 2017

Štadióny mení farby, fanúšikovia dychtia po lístkoch. Nadišiel pohárový týždeň

Nastal pohárový týždeň. Futbalová Európa vzhliada predovšetkým k Lige majstrov, ktorej šestnásť zápasov prvého kola sa hrá v utorok av stredu.

České kluby sa predstaví vo štvrtok v pohárovej súťaži číslo dva. Na účte už majú 65 miliónov korún za postup do základnej skupiny. V nej si možno zarobiť ďalšie peniaze, necelých desať miliónov korún za víťazstvo a 3,2 milióna korún za remízu.

Víťaz skupiny si potom príde na 13,5 miliónov korún, postupujúci z druhého priečky na polovicu. Aj o to Plzeň, Sparta a Liberec hrajú.

Plzeň a Liberec nastúpi doma od 19.00, vysiela platený kanál Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Sparta pôjde na ČT sport od 21.05.

Od pondelka už je v Plzni špeciálny tím UEFA, ktorý štadión "obli eka" do farieb Európskej ligy.Od tohto ročníka z marketingového pohľadu funguje Európska liga ako slávnejší Liga majstrov. UEFA pre svoje potreby využije všetky reklamné plochy na štadióne. Aj preto UEFA zdvojnásobila bonus za postup.

Svoje partnermi môže klub prezentovať len v obmedzenej miere, napríklad v zápasovom bulletine či na veľkoplošnej obrazovke.

Do úvodnej bitky proti Diname Minsk plzenskej mužstvo poženie s najväčšou pravdepodobnosťou plný štadión. Klub vypredal takmer všetky vstupenky na tri domáce zápasy.Predával je formou balíčkov, ktoré sa obstaralo približne 7,5 tisícky fanúšikov.

Keďže ďalšie vstupenky si nárokuje UEFA, ďalšie potrebuje klub pre svojich partnerov, hráči pre svojich blízkych, do voľného predaja na jednotlivé stretnutia ide len pár stoviek lístkov.

Tréner Karel Krejčí má k dispozícii až na tri dlhodobé maróduje Kolářa, Pilař a Řezníka k ompletné káder.

Liberec ide na súpera, s ktorým pred deviatimi rokmi utrpel na európskej scéne vysokú prehru 0: 4, takmer v plnej sile. Chýba len dlhodobo zranený záložník Folprecht.K severočeskému tímu sa naopak pripojila aj posledný z jeho radu posíl - mladý ruský stredopoliar Dmitrij Jefremova z CSKA Moskva, ktorý už má na konte aj reprezentačný štart.

Výprava Bragy, ktorá naposledy prehrala v portugalskej lige v Estorile 0: 1, dorazí k Nise deň pred zápasom.

V letovisku na pobreží Mesinianského zálivu však sparťanská výprava nezostane, ale autobusom vyrazí do stredu Peloponézskom polostrova do Tripolisu, kde ju čaká súboj proti miestnemu Asteras. Cesta z letiska do mesta by mala trvať necelú hodinu.

Tréner Ščasný nemôže počítať so zranenými Vácha a Breznaník, ktorý má navyše trest za vylúčenie v odvete 4.predkola v Thun.

Sparťania sa v Grécku nemusia obávať prí liš horúceho počasia, v Tripolise je cez deň okolo 27 stupňov, navyše stretnutia má výkop až vo 22.05 miestneho času. V Česku bude o hodinu menej.


Žádné komentáře:

Okomentovat