pátek 21. července 2017

Mladá Boleslav - Zlín 5: 2, domácim pomohli trefy Magera aj vlastný gól

"Potrebovali sme nutne tri body, pretože by bolo nepríjemné tráviť reprezentačný pauzu s tým, že by sme to nezvládli. Nervozita sa premietla do nášho výkonu. Predchádzajúce zápasy sme hrali možno lepšie, ale na víťazstvo to nestačilo. Dnes sa mi to aj napriek výsledok toľko nepáčilo, "povedal boleslavský kouč Karel Jarolím.

Zlínsky gólman Holý v predchádzajúcich troch ligových štartoch neinkasoval, avšak v Boleslavi už jeho čaro pretrhol v 11. minúte Magera. Na bližšiu tyči si naskočil na rohový kop Skaláka a holému nedal šancu zasiahnuť.

"Pri rohu bola chyba Živuliče, ktorý mal brzdiť Magera, ktorého keď necháte voľného, ​​tak je to samovražda.Rozhodca mu ale vyhrážal penaltou, keď ho bude držať, a než sa tam chlapci doho vorili, tak z toho bol gól, "popisoval tréner Zlína Bohumil Páník.

Zlín prekvapivo nastúpil s piatimi obrancami, keď sa v lige prvýkrát za posledné dva roky objavil v základe skúsený Hubáček. Lenže už v 24. minúte musel urobiť tréner Páník v defenzíve zmenu, potom čo si Jugas odniesol zo súboja s Magera a Holý krvavé zranenia v tvári a musel striedať. "To bol dôležitý moment, pretože sa nám tým zboril systém," ľutoval Páník.

Boleslav po strelenom góle poľavila a hostia hnevali. Najprv nebezpečne strieľal Poznar, ale zaskvel sa brankár Šeda, ktorý chvíľu na to vytiahol spod brvna aj hlavičku Janíčka.

Upokojenie pre domáce prišlo až v 35.minúte po vydarenom brejku. Skalák potiahol loptu po ľavej strane, cez Radu sa lopta dostal na Bartl, ktorý sprava poslal Strieľaný center na zadnú tyč, kde dobiehajúci Čermák v sklze trafil odkrytú bránku.

"Naša šanca bola v prvom polčas e, keď sme mali štyri dobré šance, ale prehrali sme ho 0: 2. Zo štyroch šancí proste musíte dať gól, keď chcete bodovať s tímom, ako je Boleslav, "hodnotil Páník.

Zlín sa vrátil do hry päť minút po zmene strán. Najprv šiel z uhla sám na brankára Koreš, ale trafil len sedu. Lopta sa však k nemu odrazil späť, prihral Železníkovi a zlínsky kapitán strelou k tyči znížil. V 64. minúte sa potom Železník hnal do ďalšej šance, lenže zamieril len do náručia sivý.Na druhej strane strihli nožnice Magera, ale ten loptu netrafil ideálne.

Definitívne rozhodnutie tak prišlo až 20 minút pred koncom, kedy sa po brejku dostal k lopte Magera a z 18 metrov trafil presne šibenicu. "Tretia bránkou sme sa upokojili a nakoniec to dopadlo takýmto výsledkom. Ale Zlín bol nebezpečný a bol to ťažšie zápas, než ukazuje výsledok, "povedal Magera.

Výhru potom ešte pečatil Zahustela, ktorý najprv promáchl center Bartl, ihneď však nasledoval ďalší center zľava od Skaláka a Zahustela sa trafil presne hlavou.

Kuriózne situácia nastala v 83.minúte, keď sa Holý snažil zabrániť Barošovi vo skórovanie, ale center si nedůrazným zákrokom smolný zrazil do vlastnej bránky. Železník v závere už len z penalty po faule Bartl korigoval skóre. "Zase sme dvakrát inkasovali. Dvanásť inkasovaných gólov z piatich zápasov, to som snáď ešte nezažil. Verím, že nám pauza pomôže, aby sme na tom zapracovali, "dodal Jarolím.


Žádné komentáře:

Okomentovat