čtvrtek 20. července 2017

Beachvolejbalisté Kubala s Hadrava postúpili na ME do osemfinále

Pred mesiacom a pol Kubala s Hadrava vydreli v piesku bronzovú medailu na Európskych hrách v Baku, vďaka ktorej dostali pre európsky šampionát divokú kartu. Prvé dva duely v základnej skupine prehrali, po ďalších dvoch výhrach sa však dostali medzi najlepších 16 tímov. "Užívame si to a som fakt, rád, že som postúpili. bet365 bonus Išli sme do toho po hlave a vyšlo to, "povedal Hadrava.

Duel play off zahájili lepšie ruskí volejbalisti, ktorí prvý set vyhrali 21:17. "Robil som veľa nevynútených chýb," povedal Hadrava. České dvojicu sa však podaril obrat - zrovnali na sety vďaka víťazstvu 21:18 bet365 mobil a rozhodujúci sadu získali 15:12. "Potom už sme hrali lepšie, trošku sa to stabilizovalo.Nehrali som naše maximum, ale lepšie a prišla odmena v podobe vyhranného druhého setu a dobre sme nastúpili do tajbrejku. Víťazstvo sa cení a je jedno, akým spôsobom sa k nemu dopracujete, "povedal Hadrava.

O postup do štvrťfinále budú Kubala s Hadrava bet365 stavky hrať v sobotu dopoludnia s jednými z najväčších favoritov, holandskou dvojicou Alexander Brower, Robert Meeuwsen . Majstri sveta z roku 2013 a tretí nasadenie postúpili do osemfinále priamo vďaka víťazstvu v základnej skupine a na turnaji zatiaľ stratili iba jeden set.

Česi oproti tomu hrali všetky štyri doterajšie duely v Rakúsku na tri sety a do vyraďovacej fázy postúpili až po výhre v poslednom zápase skupiny.V ňom porazili tureckú dvojicu Murat Giginoglu, Volkan Gögtepe po odvrátení mečbalu 16:14 v treťom set e. V zápase o všetko vyhrali prvý set 21:13, potom Turkom podľahli 13:21 a v napínavom závere preukázali pevné nervy.

po odvrátení mečbalu premenili tri body v rade a oslávili ďalší spoločný úspech. "Chceli sme potvrdiť, že sme si divokú kartu zaslúžili. Že bronz v Baku bet 365 nebola náhoda. To sa nám podarilo, aspoň ten prvý krok, "povedal Kubala.

S Hadrava pritom na začiatku tajbrejku prehrávali o štyri body (1: 5), ale pomohol im oddychový čas. "Bol to zápas o bytie a nebytie pre oba páry, čo sa prejavilo, a na oboch stranách bolo hrozne chýb.V tajbrejku už to de facto bolo na uterák, ale otočili sme to.


Šťastie po dvoch prehratých tie-breacích sa otočilo k nám, "radoval sa Hadrava.

Kým štyridsaťjedenročný Kubal a štartuje na ME už desiatykrát a bol najlepšie siedmy v roku 2008 s Petrom Benešom, o 17 rokov mladší Hadrava vždy skončil v skupine. "Toto je moja tretia seniorská Európa a prvýkrát mám postup. Teraz už si to užijete, "dodal mladší z českého páru.

Víťazi ich skupiny, vicemajster sveta Holanďania Reinder Nummerdor s Christiaan Varenhorstem, po treťom víťazstve prešli rovno do osemfinále.Naopak ich krajanky Madeleine Meppelinková, Marleen Van Ierselová titul neobháji, v osemfinále podľahli Slovenkám Natáliu Dubovcová s Dominikou Nestarcovou 0: 2 na sety.

bet365

Žádné komentáře:

Okomentovat